Om oss

Bak AKA Free Hands står en faglig sterk og motivert gjeng som brenner for løsningen – ikke bare profesjonelt, men også personlig!

Dette er en ny løsning, utviklet av gründer og idèinnehaver Åse Kristin Andersbakken, i teamet bidrar hun blandt annet med sin personlige erfaring etter å ha brukt krykker som bevegelseshjelpemiddel i 3 år.

AKA Free Hands AS skal hjelpe personer som trenger krykker i sin hverdag. Med dette produktet fører vi tilbake noe av det som blir tatt fra en ved langvarig sykdom.

Kontakt oss

Prosessen

Lurer du på hvem vi er og hvilken bakgrunn vi har?

AKA Free Hands startet ble startet i 2019 av Åse Kristin Andersbakken, da hun som syk ikke fant løsning på de problemene hun møtte når krykker ble en del av hverdagen. Vi er nå et AS og vi er inkubator hos Kunnskapsparken Vestland. For å realisere idéen har vi fått støtte av Sparebanken Vest og Innovasjon Norge.

Gjennom designthinking og feedbackloop med større aktører innen helse og rehabilitering, har vi opparbeidet oss verdifulle erfaringer, kunnskap og kompetanse. Åse Kristin bidrar blant annet med sin personlige erfaring etter å ha brukt krykker som bevegelseshjelpemiddel i 3 år. I arbeidet med å utvikle og finne løsning, knyttet hun til seg en faglig sterk og motivert gjeng som brenner for løsningen – ikke bare profesjonelt, men også personlig.

Vi har opparbeidet oss en bred samarbeidsflate bestående av private brukere, kiropraktorer, leger i tilknyttning til legesenter, sykehus, rehabiliteringssenter, hjelpemiddelsentraler, NAV, kommunal tjeneste og apotek.

Vi i AKA Free Hands har som mål er å fortsette arbeidet med å videreutvikle et innovativt produkt som gir brukerne friheten, selvstendigheten og tryggheten tilbake.

For referanser og uttalelser om produktene, se gjerne her.

I Stock 1084479120 1

Teamet

 • Åse Kristin Andersbakken

  ak.andersbakken@akafreehands.no

  Åse Kristin Andersbakken er fra Sandane. Hun er dataingeniør, idéinnehaver og gründer i AKA Free Hands. I tillegg til å ha kompetanse på teknologi, har hun mye egenerfaring og kompetanse på problemløsning etter over 5 år der kroppen ikke har spilt på lag.

 • Bjørn Aker

  b.aker@akafreehands.no

  Bjørn Aker er fra Drammen. Han har praktisert 17 år som Ortopeditekniker, og har fagbrev som protese og ortosemaker. I tett samarbeid med ortopediingeniør, sørger han for å sikre at produkt blir optimalisert til den enkelte. Han har også jobbet som ingeniør ved OsloMet, ved Institutt for ergoterapi og ortopediingeniørfag.

 • Hans Otto Holme

  ho.holme@akafreehands.no

  Hans Otto Holme er fra Hyen. Han har jobbet som lærer i videregående skole siden 1998. Han har også jobbet variert innen plastindustri. Han er utdannet adjunkt med opprykk med fagkompetanse; mellomfag idrett, biologi, matematikk. Han har også videreutdanning i administrasjon og ledelse.

 • Karin Piel

  k.piel@akafreehands.no

  Karin Piel er fra Düsseldorf i Tyskland.
  Karin er utdannet Lege og Siviløkonom. Som Siviløkonom har hun mye kompetanse innen organisasjonsstruktur. Hun har bodd i Norge siden 2010 og jobber nå som lektor med tillegg hos Fagskulen Vestland.